Snel en simpel beheer van laadstations

Verreken automatisch laadkosten en ontvang essentieel inzicht tot laadverbruik met het EV-Box cloud-based beheersysteem BackOffice.

Login

Op het eerste gezicht is alleen het plaatsen van een of meer laadstations genoeg. Maar u zou ook moeten denken aan het beheer en het onderhoud van uw laadfaciliteiten. Om u uren administratie te besparen, hebben wij BackOffice gecreëerd. Dit cloud-based beheersysteem automatiseert het beheer en het monitoren van meerdere laadstations. Een abonnement op BackOffice geeft u ook toegang tot Smart Charging oplossingen, die u helpen om altijd en overal efficiënte en duurzame laadfaciliteiten aan te bieden. Kies uit een Home, Business of Enterprise abonnement.


De voordelen van BackOffice

Automatische verrekening

Wij besparen u een hoop administratie door automatisch uw laadkosten te verrekenen met uw werkgever, werknemers en/of leasing partner. 

Verstelbare tarieven

Stel variabele starttarieven of kWh-tarieven in op basis van uw openingstijden, de laadbehoeften van uw werknemers en klanten, en uiteraard om veilig en verantwoord de beschikbare energiecapaciteit te verbruiken.

Laden thuis en onderweg

Met persoonlijke laadpassen en sleutelhangers die u inzicht geven op al het laadverbruik, stelt u iedereen die gebruik maakt van uw laadfaciliteiten ook te laden in het openbaar en zelfs in het buitenland.

Altijd zichtbaar en up-to-date

Publiceer uw laadstations op de kaart in BackOffice en ChargeNet zodat alle elektrische rijders van uw laadpunten gebruik kunt maken en realtime inzicht krijgt op hun persoonlijke laadbeurt.

 

Abonnementen

Home

Voor privé en leasegebruik

 • Automatische verrekening van de elektriciteit die uw auto verbruikt met uw werkgever of eigen bedrijf
 • Altijd real-time inzicht in laadverbruik en gebruikers- gegevens via onze website, de BackOffice, of via de ChargeNet app
 • Smart Charging: het optimaliseren van uw auto's stroom- en laadverbruik***
 • 24/7 online support voor vragen en/of melding van storingen
 • Gratis periodieke firmware updates 
€ 4,00 per maand

Business

Voor gastgebruik

 • Alle voordelen van het HOME abonnement plus:
 • Online beheer en configuratie van uw laadstation(s)
 • Automatische vergoeding van stroomverbruik van werknemers en/of gasten
 • Variabelen instellen van uw stroomtarief
 • Smart Charging: Load Balancing en Hub / Satellite configuraties
 • Proactieve notificaties
€ 5,00 per maand

Enterprise

 

Voor commercieel gebruik

 • Alle voordelen van het BUSINESS abonnement plus:
 • Volledige vrijheid binnen het instellen van een kWh tarief
 • Instellen van een starttarief voor de duur van een laadsessie
 • Publicatie van uw laadstations in de ChargeNet app
€ 9,50 per maand

Abonnement facturatie per jaar, daarna per maand opzegbaar.

De bovenstaande prijzen gelden voor een laadstation met 1 contactdoos. Indien u een laadstation met twee contactdozen aanschaft zijn de prijzen als volgt; €7,- per maand voor HOME, €8,5 per maand voor BUSINESS, en €14,- per maand voor ENTERPRISE. 

De kosten voor het activeren van Smart Charging bedragen €1,- per maand.

Er zijn limieten van toepassing aan de tarieven per kW die u kunt instellen voor stroomdoorgifte.

Smart Charging

Met de Smart Charging technologie combineren wij alle intelligente functionaliteiten in onze laadstations, zodat u hier optimaal van kunt profiteren. Smart Charging is onmisbaar voor iedereen die meerdere laadstations beheert. Zo voorkomt u onnodige kosten door het overschrijden van uw piekvermogen en haalt u juist het meeste uit uw laadstations bij een beperkte stroomcapaciteit.

Hub / Satellite beheert kostenefficiënt meerdere laadstations

De Hub / Satellite configuratie zorgt voor een optimaal beheer van meerdere laadpunten op één locatie, door deze aan elkaar te koppelen via één enkel modem en een BackOffice abonnement. U kunt tot 20 laadpunten in een BackOffice abonnement onderbrengen, terwijl u slechts voor één modem betaalt.

Load Balancing verdeelt optimaal de beschikbare stroomcapaciteit

De Load Balancing service verdeelt de beschikbare stroom op de meest efficiënte manier over alle laadstations die in gebruik zijn. Deze dienst garandeert dat alle auto’s op uw locatie kunnen laden, altijd binnen het beschikbaar vermogen van uw laadstations.

Peak Shaving voorkomt overcapaciteitskosten

Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten (die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van uw piekvermogen) met de Peak Shaving service. Zo kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen en bent u er zeker van dat u de maximale stroomcapaciteit niet zult overschrijden, zelfs niet tijdens piekuren. 

 

Bezoek ons Kenniscentrum

voor alle antwoorden op elektrisch rijden en het opladen van elektrische auto's.

Leer meer